Duurzaam onderhoud en reparatie

Home / Onderhoud & APK / Duurzaam onderhoud & reparatie

Bandenservice van den Heuvel spant zich om om duurzaam onderhoud aan uw auto te bevorderen.Duurzaam auto onderhoud Voorthuizen

Veel groene onderhoudswerkzaamheden blijken niet alleen beter voor de rijprestaties en het comfort van de auto. Ook levert het vaak minder brandstofverbruik op. Groen onderhoud is dus financieel aantrekkelijk én draagt bij aan een duurzamer milieu.

De op deze pagina vermelde groene onderhoudspunten kunnen je al snel een besparing  van €100,- tot € 150,- per jaar opleveren.

BANDENSPANNING
Net zoals je met fietsen meer kracht moet zetten met zachte banden, zo kost dat de motor van de auto ook meer energie. Dat resultaat in een hoger brandstofverbruik. Los van het brandstof verbruik is het ook onveiliger: de banden hebben minder grip en een langere remweg. Omdat ze te bol staan is het contact met de weg minder. Houdt er rekening dat te hard opgepompte banden ook een nadelig effect op rijgedrag, slijtage en veiligheid kunnen hebben.

Weten wat voor uw auto de juiste bandenspanning is? In het instructieboekje van uw auto kunt u deze vinden. U kunt het uzelf ook makkelijk maken. Kom dan gewoon even bij ons langs. Wij controleren geheel gratis de bandenspanning!

MOTOR
Wanneer een motor niet 100% in orde is, kan het zijn dat deze niet door de verplichte keuringen komt. Hieraan kunnen verschillen oorzaken ten grondslag. Wacht niet met het onderzoeken of repareren hiervan. Gevolgschades zijn vaak vele malen duurder.

Een goed werkende motor bespaart u onnodige brandstofkosten.

BRANDSTOF
Het aanbod motorolieën is breed. Wanneer u onjuiste motorolieën gebruikt kan dit resulteren in onnodig hoog brandstofverbruik of zelfs motorschade. 
Heeft uw vragen over uw motorolie? Wij adviseren u graag en vrijblijvend.

FILTER
Zijn het airco interieurfilter en, bij oudere auto’s, het luchtfilter schoon? Bij tijdige vervanging blijven de kosten lager en voorkomt u nare geurtjes en onnodige defecten.

WIELSTANDEN
De wielstanden van je auto dienen regelmatig gecontroleerd te worden. Zeker na een kleine aanrijding, het tegen de stoeprand oprijden of een onverwacht diepe kuil in de weg.

Een gebalanceerde auto met goed uitgelijnde wielstanden heeft minder wrijving en dus minder bandenslijtage. Hierdoor valt het brandstofverbruik lager uit én zijn de rijeigenschappen van de auto merkbaar beter.

Een goed uitgelijnde auto verlaagt het brandstofverbruik.

AUTOBANDEN
Bij vervanging van de banden kan je bij voorkeur banden met een lage rolweerstand kiezen. Doordat deze makkelijker rollen is het brandstofverbruik lager.

AIRCO
Een airco die niet goed is afgevuld met koudemiddel moet harder en langer werken om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Dat kost meer energie en daarmee dus meer brandstof. Bovendien komt in dat geval de smering van de aircocompressor in gevaar. Met kans op een defect rakende compressor.

ROETFILTER
Bij dieselauto’s in het gebruikelijk na 40.000 km het roetfilter te controleren. Tussen de 80.000 en de 120.000 kilometer moet het roetfilter vaak worden vervangen. Wanneer dit niet gebeurt, kan het voorkomen dat de motor in “noodloop” gaat en er niet harder dan 50 km/u gereden kan worden. De oorzaak ligt bij een volledig verstopt roetfilter.

Het is zowel voor het functioneren van de motor als voor het milieu van belang dat het filter regelmatig wordt gecontroleerd.

GEBRUIKTE ONDERDELEN.
Een onmiskenbaar onderdeel van duurzaam auto onderhoud is het gebruik van gebruikte onderdelen. In sommige situaties kan dit een hele goede oplossing om het milieu sparen. Dit terwijl het in veel gevallen ook nog eens goedkoper is.

Wij hebben toegang tot een landelijk netwerk van specialisten in gedemonteerde onderdelen en kunnen u dus uitstekend helpen in deze zoektocht.

Bent u benieuwd hoe wij uw auto onderhoud kunnen verduurzamen? Kom dan naar de Haarkamstraat 10 in Voorthuizen en wij zullen met u bespreken hoe we dit in uw situatie het beste kunnen invullen

Gerelateerde afbeelding

Contactgegevens:

info@bandenservicevandenheuvel.nl

Gildeweg 6
3771 NB Barneveld ("de Harselaar")

Autocentrum van den Heuvel

info@bandenservicevandenheuvel.nl

Gildeweg 6
3771 NB Barneveld ("de Harselaar")

Pagina's

Occassions

Onderhoud & APK

• Uitlijnen

• Monteren & Balanceren

• Reparatie

• Hoe Verwissel Je Een Autoband

Zakelijk

• Sales Professional

• B2B Login

Wielen

• Configurators

Banden

• All-Season Banden

• Zomerbanden

• Winterbanden

• Bandenhotel

• TPMS

• Oldtimer banden & velgen

• Industriebanden

• Landbouw

• Profieldiepte

• Voorwaarden laagste prijs garantie

• Actievoorwaarden

©2020 Autocentrum van den Heuvel. All rights reserved. Powered by LupsOnline.

WhatsApp ons!