Vervangen Distributieriem 1.2 PureTech 110pk&130pk

Vervangen Distributieriem 1.2 PureTech 110pk&130pk – Alles wat u moet weten

Wat is een distributieriem?

De distributieriem vormt een essentieel onderdeel van uw motor. Het is verantwoordelijk voor het synchroniseren van verschillende kleppen en assen binnen uw auto’s motor. Zonder deze cruciale component kan de motor niet goed functioneren.

De distributieriem draait met hetzelfde toerental als de motor en staat bloot aan aanzienlijke krachten. Daarom is deze gemaakt van zeer duurzaam materiaal, versterkt met glasvezel en voorzien van een teflon-coating.

Een defecte distributieriem kan ernstige schade aan de motor veroorzaken. Als de riem bijvoorbeeld scheurt of breekt, stopt de motor abrupt, met potentieel ernstige gevolgen. Bovendien kan een losgeschoten riem verdere complicaties veroorzaken.

Het is van groot belang dat de distributieriem in optimale staat verkeert. Daarom adviseren wij regelmatige vervanging van de distributieriem op basis van vastgestelde intervallen.

Plan een afspraak voor uw distributieriem

Voor de 1.2 PureTech-modellen was de aanbevolen vervangingstermijn oorspronkelijk vastgesteld op 175.000 km of 10 jaar. Echter, in de praktijk bleek dit niet altijd adequaat te zijn. Daarom is deze interval aangepast naar 100.000 km of om de 6 jaar.

Enkele veelvoorkomende problemen

De distributieriemen vertonen vaak snellere veroudering dan verwacht. Dit kan zich manifesteren door droogtescheurtjes in de riem, waardoor deze zwakker wordt en de kans op breuk aanzienlijk vergroot. Soms komt er zelfs gruis vrij van de riem. Gelukkig wordt dit gruis meestal opgevangen door de oliezeef, zodat de kanalen in de motor niet verstopt raken. Echter, een overmatige hoeveelheid gruis kan de vrije doorstroming naar de oliepomp belemmeren, waardoor er onvoldoende olie door de motor wordt gepompt.

Vervangen distributieriem PureTech - Eurorepar Car Service

Ons advies

Om problemen te voorkomen, raden wij aan om tijdig onderhoud te laten uitvoeren. Vooral bij de huidige generatie motoren is het gebruik van de juiste olie van groot belang. Wij adviseren ten minste één keer per jaar een oliewissel uit te laten voeren. Bij een kilometrage van meer dan 20.000 km per jaar is vaker onderhoud aan te bevelen.

Bij elk onderhoudsmoment meten en controleren wij de distributieriem visueel. Daarnaast worden eventuele storingen uitgelezen met originele uitleesapparatuur. Als er een defect aan de riem wordt geconstateerd, zullen wij u hierover informeren en adviseren om de riem te laten vervangen. Ook als uw auto de grens van 100.000 km heeft bereikt of 6 jaar oud is, is vervanging van de riem noodzakelijk.

Snel slijtende distributieriem PureTech veroorzaakt schadeAlles Over: Distributieriem 1.2 PureTech

Hoe verloopt de vervanging?

De distributieriem van de 1.2 PureTech-motoren vereist speciale aandacht. Vanwege de directe injectie van de 1.2 THP-motoren is enige demontage vereist voordat de riem kan worden bereikt. Daarbij is nauwkeurige timing met speciaal gereedschap essentieel. Dit is een specialistische klus waarin wij zijn gespecialiseerd! Tijdens deze vervanging vervangen we altijd alle keerringen en pakkingen die zijn gedemonteerd.

Wij maken hierbij uitsluitend gebruik van originele documentatie, onderdelen en gereedschap om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service te waarborgen.

WhatsApp ons!